Bouw

Afbeelding bij Bouw

Heeft u tijdelijk extra handen nodig om uw project op tijd af te ronden? Denkt u dan eens aan Praemium Payrolling voor de bouw. Wij kunnen u onder andere helpen met de loonadministratie. Stel: u wilt snel twee extra man aannemen, en u weet al wie u op het oog heeft, dan kunnen wij dat binnen een werkdag rond maken. We leggen u het graag uit hoe.

Waarom is juist payroll geschikt binnen de bouwsector?

Of u nou actief bent als zzp’er, mkb’er of een grote bouworganisatie vertegenwoordigt, het kan voorkomen dat u voor bouwprojecten mankrachten te kort komt om op tijd uw deadline te halen. Payroll biedt hiervoor een uitstekende uitkomst, ongeacht de omvang van uw bouwbedrijf. U kunt op een eenvoudige manier extra bouwpersoneel in dienst nemen zonder de risico’s en de administratieve rompslomp.

Wanneer u payroll inzet in de bouw dan draagt u het juridische werkgeverschap over aan Praemium Payroll. U werft zelf uw personeel en Praemium Payroll neemt de administratieve verantwoordelijkheden, het ziekterisico, de salarisadministratie en de pensioenopbouw  van u over. U houdt uw handen vrij om te doen waar u goed in bent: het project op tijd afronden. Praemium Payroll Bouw kunt u inzetten voor nieuwe werknemers, maar ook voor bestaande medewerkers.

Er zijn aparte afspraken tussen het NBBU (belangenbehartiger uitzendbureaus) en de Bouw CAO, waardoor de payroll-medewerkers via Praemium Payroll volgens dezelfde voorwaarden werken. Waarbij er ook mogelijkheden zijn voor BPF-pensioenopbouw en een tijdspaarfonds-regeling. Zo kan de payrollmedewerker aanspraak maken op hetzelfde loon en dezelfde vergoedingen als uw eigen medewerkers, in gelijke of gelijkwaardige functies.

Binnen één werkdag kunnen we uw medewerker op de payrolllijst zetten, als we tenminste alle gegevens van u ontvangen. Voor meer informatie hierover, neemt u contact op met ons kantoor (0548 – 74 50 16).

Wat zijn de kosten voor payroll in de bouwsector?

Praemium Payroll voor de Bouw werkt met van tevoren vastgestelde uurtarieven. De facturen hiervoor krijgt u verstuurd per week of per periode. Zo houdt u het volledige overzicht over de kosten: per week, per periode of per project. Ook hiervoor geldt: wilt u mee weten, neemt u dan contact op via deze pagina.

Wat zijn de kosten voor uw payroll-medewerker? Die zijn afhankelijk van:

 • Het bruto uurloon
 • De functie van uw medewerker
 • Het aantal uur per werkweek
 • Het aantal jaren dat u uw medewerker in dienst heeft

Wat zijn de voordelen van onze service?

Praemium Payroll voor de bouw wordt de formele werkgever van uw payroll-medewerker. U geeft daarmee ook de administratieve taken uit handen, maar u heeft toch gewoon uw personeel voor u werken. U werft uw eigen personeel, wij zorgen voor de rest.

Wat levert u dit op?

 • Loonverhoudingsvoorschrift (dus Bouw-CAO via afspraken met de NBBU)
 • Pensioenopbouw (via Stipp of BPF Bouw)
 • Mogelijkheid inzetten tijdspaarfonds
 • Duidelijk tarief op uurbasis
 • Langdurige flexibiliteit door payrolling
 • NEN 4400-1
 • Aanmelding SNA
 • Maandelijkse WKA-verklaring
 • Gebruik G-rekening

U kunt één of meerdere medewerkers door Praemium Payroll Bouw op de payrolllijst zetten. En dan maakt het niet uit of het om reguliere medewerkers gaat, of om medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook bij vervanging bij ziekte kunt u onze diensten gebruiken, want er is een mogelijkheid om tijdelijk te payrollen.

Ook graag payroll in de bouw inzetten? Ontvang vrijblijvend een offerte!

Of u nou op zoek bent naar een passende oplossing voor u als zzp’er of een grotere bouworganisatie, wij hebben een passende oplossing voor iedere werkgever.

Vult u het aanvraagformulier in voor meer informatie, dan neemt Praemium Payroll Bouw binnen één werkdag contact met u op.

 

Direct offerte aanvragen